Saltar al contenido

XTB Pareri

Căutați păreri ale clienților XTB și să cunoașteți comisioanele brokerului? Știți dacă platforma sa de tranzacționare funcționează bine? Știți dacă oferă cont demo? Care este depozitul minim? Știți dacă este de încredere sau dacă este o înșelătorie? Dacă doriți să aflați rapid opinia noastră, vă putem spune că XTB este unul dintre principalii brokeri din 2024 și vă permite să investiți pe piața bursieră fără comisioane. Cu toate acestea, deși are lucruri bune, are și lucruri rele, așa că în această recenzie vom analiza atât lucrurile bune, cât și cele rele (mejoresbrokersonline.net este susținut de cititorii săi, atunci când deschideți un cont folosind unul dintre link-urile noastre, putem primi un comision de la partenerii noștri. Acest lucru nu afectează ratingurile, metodologia și orientările noastre editoriale).

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 82% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFDurile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii 

Este sigur, este de încredere, este o înșelătorie?

Una dintre principalele preocupări ale investitorilor este alegerea unui broker online de încredere. În ultimii ani, unii brokeri au apărut cu oferte foarte atractive care erau de fapt escrocherii și care doreau doar banii clienților lor. În general, escrocheriile au în comun o serie de caracteristici care ne ajută să le detectăm. Principala este că nu sunt reglementate. Prin urmare, trebuie să ne asigurăm că brokerul care ne interesează este reglementat. XTB este reglementat? Răspunsul este da.

asf romania xtb

Dacă sunteți români, veți folosi sucursala română a acestei companii care, dacă ne uităm în registrele ASF, vom vedea că este reglementată de ASF cu numărul 40. În plus, este reglementată și în alte țări europene, de exemplu, în Marea Britanie de către FCA sau în Germania de către Banif.

În afară de reglementare, există un al doilea aspect care conferă siguranță XTB, și anume faptul că are un birou fizic în România. Este adevărat că a avea un birou nu înseamnă nimic, deoarece există mulți brokeri care operează doar online și care sunt la fel de siguri, deoarece reglementările lor sunt similare. Cu toate acestea, pentru mulți investitori este un motiv de liniște să știe că există un loc specific la care se pot adresa în cazul în care au orice fel de problemă. 

XTB McGregor

Alți factori care trebuie luați în considerare în ceea ce privește securitatea sunt faptul că brokerul face parte dintr-un fond de garantare a investițiilor, astfel încât, în cazul în care brokerul dă faliment, banii clienților sunt protejați într-o anumită măsură. XTB îndeplinește, de asemenea, această cerință. Un alt aspect interesant este faptul că XTB este o companie cotată la bursă. De ce subliniem acest lucru? Pentru că acest lucru înseamnă că conturile sale sunt publice, că sunt auditate și că mii de analiști și investitori o studiază pentru a se asigura că nu este o înșelătorie.

Având în vedere toate acestea, părerea noastră este că XTB este un broker serios și de încredere. Pornind de la faptul că nu există certitudine de 100%, toate indiciile arată că XTB este de încredere.

Comisioane pentru investiții pe piața bursieră

În ceea ce privește investițiile la bursă, XTB a venit cu o ofertă imbatabilă în opinia majorității investitorilor, deoarece vă permite să investiți în acțiuni fără comisioane. Da, după cum ați citit, puteți cumpăra, păstra și vinde acțiuni pe XTB fără comisioane. Există o singură condiție care trebuie îndeplinită pentru a nu plăti comisioane la bursă, și anume aceasta:

 • Cumpărați acțiuni pentru mai puțin de 100.000 de euro pe lună. Cu excepția cazului în care tranzacționați cu mulți bani, este destul de ușor de respectat. În plus, se resetează în fiecare lună.

După cum puteți vedea, aceste condiții sunt foarte ușor de îndeplinit. În plus, chiar dacă nu le respectați, comisionul este de doar 0,2% pentru fiecare tranzacție și 0,02% pentru întreținerea contului.

comision

Așadar, după cum puteți vedea, dacă investiți în piața bursieră și în ETF-uri cu XTB, cel mai probabil nu veți plăti niciun comision, deoarece, în același timp, nu există niciun comision de custodie, de întreținere sau de colectare a dividendelor. Vă rugăm să rețineți că acestea sunt condițiile pentru tranzacționarea din Europa.

Cum reușește XTB să facă acest lucru? Ei bine, după cum puteți vedea, percepe comisioane pentru investitorii mari. Interesant este că face exact opusul altor brokeri online, care tind să perceapă comisioane mari pentru investitorii mici și să ofere cele mai bune rate investitorilor mari. Aici situația este inversă, dacă nu sunteți un investitor mare, puteți accesa cea mai bună ofertă a brokerului. Dacă vrei să afli mai multe, poți da click aici pentru a vedea cum să investești la bursă fără comisioane cu XTB.

Simulator și demo

Deși puteți face mulți bani cu bursa, puteți pierde și mulți bani, deoarece este un produs riscant și volatil. Prin urmare, pentru a câștiga experiență, unii brokeri oferă conturi demo unde puteți exersa și învăța cum funcționează piețele și platforma brokerului.

Evaluarea generală a simulatorului XTB este foarte pozitivă, conform părerilor pe care am putut să le citim. Contul demo XTB este complet gratuit, este în limba română și vă permite să tranzacționați cu 20.000 de dolari virtuali, astfel încât să puteți testa tot ce doriți.

Poate vă întrebați acum cum funcționează și la ce folosește un cont demo. Adevărul este că simulatoarele, cum ar fi XTB, vă permit să efectuați aceleași tranzacții ca într-un cont real, dar în mod virtual. În acest fel, nu vă riscați banii și puteți vedea la fața locului cum evoluează prețurile și cotațiile. De asemenea, este util pentru a vă obișnui și a învăța cum să folosiți platforma de tranzacționare. De asemenea, are și dezavantajele sale: nu te simți la fel cu simulatorul ca și cu banii reali, iar psihologia este o parte foarte importantă a tranzacționării. Cu toate acestea, în termeni generali, putem spune că demo-ul este foarte utilă.

Dacă doriți să obțineți versiunea demo gratuită a XTB, faceți clic pe butonul de mai jos și faceți clic pe locul unde scrie «DEMO». După aceea, introduceți adresa dvs. de e-mail și faceți clic pe Next. În câțiva pași, veți avea un cont demo gata de utilizare.

demo

Păreri despre XTB în forumuri și recenzii

Am vorbit deja despre recenziile utilizatorilor XTB pe parcursul acestei analize. Cu toate acestea, credem că părerile clienților sunt unul dintre cele mai importante lucruri atunci când vine vorba de evaluarea unui broker, și cine poate evalua mai bine o companie decât părerile utilizatorilor? Cu toate acestea, în acest moment există câteva probleme importante, și anume că fiecare persoană are o părere diferită și există sute de comentarii pe internet. Din acest motiv, pe lângă filtrare, am încercat să găsim cele mai repetate păreri. Această secțiune se referă tocmai la aceste păreri. Pentru a face acest lucru, o vom analiza în două părți, făcând distincția între comentariile pozitive și cele negative.

Păreri despre platforma XTB

Am reușit să găsim multe păreri despre platforma XTB. Deși fiecare spune ceva diferit, în general, platforma este foarte bine cotată și are un rating de peste 4 stele atât pe Android, cât și pe iOS.

Părerii despre aplicația XTB

pareri

Cu toate acestea, există și investitori cu păreri diferite. De exemplu, există unii investitori care spun că platforma funcționează lent și că executarea ordinelor durează mult timp. 

Păreri despre fiabilitatea XTB

Să trecem acum la părerile investitorilor cu privire la siguranța XTB. În general, clienții consideră că XTB este un broker de încredere.

Păreri despre XTB și alți brokeri

Există și investitori care au încercat mai mulți brokeri și care aleg XTB ca fiind cel care le place cel mai mult, deoarece spun că este ușor de utilizat. Cu toate acestea, fiecare are propria părere și experiență, astfel încât nu se poate spune că un broker este mai bun decât altul.

Sfârșit și link-uri

Credem că v-am oferit deja cele mai importante informații despre XTB, așa că, după părerea noastră, este un moment bun pentru a încheia recenzia. Cu toate acestea, înainte de a face acest lucru, am dori să revizuim cele mai importante aspecte ale analizei noastre ca un rezumat. Pentru a face acest lucru, vă prezentăm mai jos o listă cu ceea ce ne place și ceea ce nu ne place cel mai mult la XTB.

Ne place

 • Reglementarea în România
 • Fără comisioane pentru investiții pe piața bursieră
 • Cursuri gratuite în persoană
 • Seminare de formare online gratuite
 • Două platforme de investiții din care puteți alege
 • Multe instrumente disponibile
 • Demo gratuit
 • Puteți depune și retrage prin card de credit, transfer bancar, Paypal și alte metode de plată.

Nu ne place

 • Simulator limitat la 4 săptămâni
 • Condiții diferite în funcție de suma depusă
 • Unii investitori se plâng că aplicația nu funcționează bine pentru ei.

Deschideți un cont real

După cum puteți vedea, XTB pare a fi un broker de încredere cu care să tranzacționați. Totuși, înainte de a încheia, am dori să vă reamintim că riscurile de a investi pe piața bursieră sunt mari. Știind acest lucru, dacă doriți mai multe informații despre XTB sau dacă doriți să vedeți cum să deschideți un cont demo sau cum să investiți la bursă fără comisioane cu XTB, faceți clic aici.