Saltar al contenido

eToro Pareri

Dacă intenționați să investiți sau să tranzacționați cu eToro, citiți mai întâi această recenzie. Cunoașteți comisioanele și părerile investitorilor pentru acest broker, știți dacă este o înșelătorie sau legitim? Sunteți clar cu privire la termenii și condițiile? Știți cum funcționează social trading? Dar înainte de a vorbi despre toate acestea, am dori să vă reamintim riscurile de a tranzacționa cu acest avertisment:

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 82% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFDurile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii

Acestea fiind spuse, să continuăm cu recenzia. eToro este un broker foarte bine cunoscut, dar cu unele probleme. De exemplu, nu este reglementat în România, ci în Cipru. Prin urmare, nu este un broker foarte fiabil. În mod ideal, pentru a opera cu un broker serios și de încredere, acesta ar trebui să fie reglementat în România de către ASF. Dintre acestea, îl puteți alege pe cel care vi se potrivește cel mai bine. Unul poate fi brokerul XTB care, după cum puteți vedea aici, nu percepe comisioane de tranzacționare în majoritate a cazurilor. Dar aceasta este o recenzie pentru eToro, așa că încă îl analizăm (mejoresbrokersonline.net este susținut de cititorii săi, atunci când deschideți un cont folosind unul dintre link-urile noastre, putem primi un comision de la partenerii noștri. Acest lucru nu afectează ratingurile, metodologia și orientările noastre editoriale).

Este eToro de încredere? Este reglementat sau este o înșelătorie?

Întrebarea dacă eToro este de încredere este o întrebare bună. Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când deschizi un cont la un broker online este să te asiguri că acesta este de încredere. Deci, cum știm dacă eToro este o fraudă sau un broker serios? Ei bine, cel mai bun mod este, de obicei, să vă uitați la reglementările lor.

etoro reglamentare

eToro Europe este reglementată de CySEC. Dacă nu știți ce este, vă spunem noi. Aceasta este autoritatea de reglementare a piețelor de valori mobiliare din Cipru. Da, din Cipru. Este de încredere? Ei bine, nu există un răspuns clar. Este clar că nu este ideal, dar să explicăm mai în detaliu.

Majoritatea brokerilor, cum ar fi eToro, sunt reglementați în Cipru. Brokeri precum Plus500, Trading 212 și IQ Option sunt, de asemenea, reglementați în Cipru. Cipru are un lucru bun, și anume faptul că, în calitate de țară membră a UE, respectă reglementările UE, dar în Europa este cea mai puțin sigură țară dintre toate. Prin urmare, este ușor să găsești comentarii de la clienții brokerilor reglementați din Cipru cu probleme majore legate de încasare sau de tranzacționare.

Care sunt alternativele? Dacă doriți să vă asigurați că operați cu un broker care respectă cele mai înalte standarde de securitate, ideal este să căutați un broker care este reglementat în România. Pentru a face acest lucru, puteți merge la ASF și să vedeți care sunt acestea. Dacă nu aveți chef să căutați, vă putem spune că XTB este reglementată de ASF. Prin urmare, acesta respectă toate reglementările române. În plus, XTB are un alt avantaj, și anume faptul că este o companie listată la bursă.

audit

De ce credem că este important ca brokerul să fie listat la bursă? Pentru că, fiind listată la bursă, conturile sale trebuie să fie publice și disponibile pentru toată lumea. În plus, conturile sale trebuie să fie auditate. În cazul XTB, auditorul este PWC, care este una dintre cele mai prestigioase firme de auditare din lume. Prin urmare, deși nu există o certitudine absolută, totul pare să indice că XTB este un broker de încredere.

eToro nu plătește?

Tot pe tema fiabilității, mulți investitori se întreabă dacă eToro își plătește sau nu clienții. Faptul că aceasta este o întrebare comună este destul de îngrijorător. Bineînțeles că nu putem ști cu siguranță dacă eToro plătește sau nu, deoarece nu avem acces la conturile clienților, dar am reușit să găsim destul de multe comentarii de la clienții eToro care explică faptul că au probleme în a fi plătiți.

Una dintre problemele legate de faptul că eToro este reglementată în Cipru este că, dacă aveți probleme cu ei și nu le rezolvă, trebuie să vă plângeți la autoritatea de reglementare cipriotă, cu dificultățile pe care le implică acest lucru. Printre altele, nu veți putea să vă plângeți în limba română. Pentru a evita într-o oarecare măsură acest tip de problemă, puteți opera cu un broker care are un birou în România.

Comisioanele eToro

Acum că știm cele mai importante lucruri despre securitatea eToro, să aruncăm o privire la comisioanele acestora. După cum probabil știți, eToro oferă diferite servicii în 2024, așa că haideți să aruncăm o privire la comisioanele acestora, în funcție de faptul că investiți pe piața bursieră sau tradingul cu derivate (nu uitați riscurile ridicate pe care le implică tranzacționarea acestor produse).

Comisioanele bursiere ale eToro

Să aruncăm o privire la comisioanele eToro pentru tranzacționarea acțiunilor și a ETF-urilor tranzacționate la bursă. Dacă până acum am fost destul de critici față de eToro, trebuie să spunem că oferta lor de tranzacționare cu acțiuni pare destul de bună (atenție, această ofertă se aplică doar în Europa).

actioni

După cum puteți vedea în imagine, eToro nu percepe comisioane de tranzacționare pentru a investi pe piața bursieră. Acestea sunt vești bune, dar dacă vă uitați cu atenție, veți vedea că există anumite taxe implicate. Printre altele, există comisioane pentru schimbul valutar, spread-uri etc.

Așadar, oferta pare destul de bună, dar are și dezavantaje. În plus, trebuie să adăugăm ceva ce am menționat deja, și anume că eToro este reglementat în Cipru, așa că ar putea merita să plătiți puțin mai mult pentru a folosi un broker reglementat în România. Sau nu, pentru că, dacă ne uităm cu atenție, în România există și câțiva brokeri reglementați cu o ofertă similară.

După cum puteți vedea, XTB vă permite, de asemenea, să investiți pe piața bursieră fără comisioane de operare, dar există unele diferențe pro și contra. Să începem cu partea negativă. Oferta de la XTB se aplică doar investitorilor cu un volum de tranzacționare mai mic de 100.000 de euro pe lună. Cu alte cuvinte, dacă ați cumpărat sau vândut acțiuni sau ETF-uri în valoare de peste 100.000 de euro pe lună cu XTB, va trebui să plătiți comisioane. Mai exact, un comision de 0,10% cu un minim de 20 de euro. Dacă nu atingeți această sumă, nu plătiți comisioane de tranzacționare.

Partea bună, așa cum tocmai am spus, este că, dacă nu atingeți un volum atât de mare, nu plătiți comisioane de tranzacționare. În plus, în cazul XTB, operați cu un broker reglementat în România. Totodată, trebuie să adăugăm numărul de acțiuni disponibile, care este mult mai mare la XTB, și este posibil ca la eToro să nu găsești acțiunile pe care le cauți. Dacă doriți să aflați mai multe despre cum puteți tranzacționa fără comisioane cu XTB, faceți clic aici.

Comisioanele la CFD-uri pe eToro

Dacă doriți să tranzacționați acest tip de produs, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să vă reamintim riscurile ridicate implicate.

Știind acest lucru, principalul cost al tranzacționării CFD este reprezentat de spread-uri, nu de comisioanele de cumpărare și vânzare. Spread-urile sunt diferențele dintre prețurile de cumpărare și de vânzare pentru un activ suport la un moment dat.

spreads commodities

Spread-urile pe care le puteți vedea sunt spread-urile minime pe care eToro le aplică la CFD-urile pe mărfuri. Sunt aceste spread-uri mari sau mici? Este greu de spus. În primul rând, pentru că spread-urile eToro nu sunt fixe, ci depind de diferite lucruri, cum ar fi condițiile de piață. De asemenea, fiecare activ suport are propriile spread-uri. Tranzacționarea aurului nu este același lucru cu tranzacționarea Bitcoin sau a unei alte criptomonede. Prin urmare, este adesea posibil să se găsească spread-uri mult mai mici la alți concurenți, motiv pentru care eToro este departe de a fi unul dintre cei mai ieftini în general.

Cont demo gratuit

Dacă doriți să începeți să tranzacționați cu un broker, nu trebuie să începeți de la început cu bani reali. Dacă preferați, puteți începe cu modul de testare. Datorită simulatoarelor vă puteți familiariza cu platforma și aplicația brokerului.

Un alt motiv pentru care mulți investitori încep cu un demo este acela că puteți încerca alte instrumente de investiții. De exemplu, dacă sunteți un expert în criptomonede, dar nu ați tranzacționat niciodată pe Forex, puteți începe să vedeți cum funcționează monedele cu ajutorul demonstrației fără a risca bani reali.

Puteți deschide un cont demo cu orice broker doriți (atâta timp cât oferă un cont demo, desigur), dar ideal ar fi să o faceți cu brokerul la care intenționați să investiți cu bani reali, pentru a vedea cum funcționează din interior. De la butonul de mai jos puteți accesa demo-ul XTB dacă doriți un broker reglementat în România.

demo


Păreri despre eToro în 2024

Și apoi ajungem la secțiunea vedetă a acestei recenzii, părerile clienților eToro cu privire la serviciile, comisioanele și securitatea eToro. Pe forumuri există multe păreri despre eToro de la investitori care își explică experiențele cu brokerul. După cum vă puteți imagina, există câte puțin din toate. Unii comercianți fac mărturii foarte bune, în timp ce alții au doar plângeri și enumeră un număr mare de probleme cu eToro. Să aruncăm o privire la ambele.

pareri etoro

Începând cu părerile pozitive ale eToro, aplicația este foarte bine cotată. Există multe comentarii care spun că, pentru tranzacționarea pe telefon, este dificil să găsești aplicații cu atât de multe informații și opțiuni ca eToro. De asemenea, platforma are un rating destul de bun în general. În plus, există un feedback bun cu privire la numărul de active și posibilitățile de tranzacționare, de la acțiuni clasice la criptomonede și social trading.

În ceea ce privește experiențele negative, am văzut multe păreri ale clienților cu plângeri și probleme. De exemplu, există destul de multe păreri negative ale clienților care explică problemele legate de încasare. Este adevărat că există păreri ale clienților care explică faptul că eToro plătește, dar am văzut și alte persoane care se plâng că nu au fost plătite în timp util. Există, de asemenea, destul de multe păreri negative cu privire la comisioane, unii clienți explicând că acestea sunt mai mari decât cele declarate de broker și că cheltuielile sunt multiplicate. Există probleme cu toți brokerii, dar dacă doriți să le reduceți la minimum, ar putea avea sens să folosiți un broker reglementat în România.

Sfârșit și legături

Și după ce am analizat părerile investitorilor cu un cont eToro, să încheiem analiza. Ceea ce dorim să facem în încheiere este să analizăm avantajele și dezavantajele eToro, pentru a vedea unde excelează la bine și la rău.

Pro

  • Lider în comerțul social
  • Platformă foarte apreciată
  • Număr mare de active suport

Contra

  • Reglementat în Cipru
  • Clienții care spun că au probleme în a-și retrage banii
  • Mai multe comisioane decât se vede cu ochiul liber
  • Nivel scăzut de servicii pentru clienți

Linkuri

Cu punctele forte și punctele slabe ale eToro încheiem această analiză. După cum puteți vedea, este un broker online foarte mare. De fapt, este unul dintre cele mai mari de pe piață în 2024. Cu toate acestea, există mulți investitori cu probleme. Deoarece este reglementat în Cipru, securitatea sa nu este cea mai mare posibilă, așa că, dacă sunteți interesat de comisioane mici, dar cu securitatea unui broker reglementat în România de către ASF, puteți găsi alternative. Dacă doriți, puteți căuta pe cont propriu sau puteți vedea aici cum să investiți la bursă fără comisioane de tranzacționare cu un broker reglementat, cum ar fi XTB.