Saltar al contenido

eToro мнения

Ако имате намерение да инвестирате или търгувате с eToro, първо прочетете този преглед. Важно е. Запознати ли сте с комисионните и мненията на инвеститорите за този брокер? Знаете ли дали е измама или законно? Ясни ли са условията му? Знаете ли как работи социалната търговия? Но преди да говорим за всичко това, искаме да ви напомним за рисковете при търговия с това предупреждение:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 86% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си

И с това казано, продължаваме с прегледа. eToro е добре известен брокер, но с някои проблеми. Например не е регламентиран в Испания, а в Кипър. Следователно не е много надежден. В идеалния случай, за да работите със сериозен и надежден брокер, той трябва да се регулира в Испания от CNMV. Сред тях можете да изберете този, който ви подхожда най-добре. Единият може да бъде брокерът XTB, който, както можете да видите тук, в повечето случаи не начислява комисионни на фондовия пазар. Но това е преглед на eToro, така че ние продължаваме да го анализираме (mejoresbroersonline.net е подкрепен от своите читатели. Когато отворите акаунт, използвайки някой от нашите връзки, може да получим комисионна от нашите партньори. Това не засяга нашите оценки, методология и редакционно ръководство).

eToro заслужава ли доверие? Регулирано ли е или е измама?

Да се чудите дали eToro заслужава доверие е легитимен въпрос. Първото нещо, което трябва да направим, когато откриваме акаунт при онлайн брокер, е да се уверим, че е надежден. И как можем да разберем дали eToro е измамник или сериозен брокер? Е, най-добрият начин обикновено е да прегледате неговата наредба .

cysec

eToro Europe се регулира от CySEC. Ако не знаете какво е това, ние ще ви кажем. Той е регулаторът на пазарите на ценни книжа в Кипър. Да, в Кипър. И това надеждно ли е? Е, няма ясен отговор. Очевидно е, че не е идеален, но ще го обясним по-подробно.

Повечето от брокерите в стил eToro са регулирани в Кипър. Брокери като Plus500, Trading 212 или IQ Option също са регулирани в тази страна. Кипър има едно добро нещо и то е, че като страна от Европейския съюз спазва разпоредбите на общността, но в Европа е най-малко безопасната страна от всички. Поради това е възможно лесно да намерите коментари от клиенти на регулирани брокери в Кипър със значителни проблеми със заплащането или операциите.

Какви алтернативи има? Ако искате да сте сигурни, че работите с брокер, който отговаря на най-високите изисквания за сигурност, идеалът е да потърсите регулиран брокер в Испания. За да направите това, можете да проверите кои ги има в CNMV. Ако не ви се търси, можем да ви кажем, че XTB се регулира от CNMV. Следователно, той отговаря на всички разпоредби на Испания. Освен това XTB има още едно предимство и то е, че е публично търгувана компания.

audit

Защо за нас е важно брокерът да е листван на борсата? Защото когато сте на борсата е задължително сметките ви да са публични и всеки да ги вижда. Освен това вашите сметки трябва да бъдат проверени. Както в случая на XTB, одиторът е PWC, която е една от най-престижните одиторски компании в света. Следователно, въпреки че не съществува абсолютна сигурност, всичко показва, че XTB е надежден брокер.

eToro не плаща ли?

Придържайки се към надеждността, много инвеститори се чудят дали eToro плаща или не на своите клиенти. Това, че този въпрос е често срещан, вече е нещо тревожно. Очевидно не можем да знаем със сигурност дали eToro плаща или не, тъй като нямаме достъп до клиентските акаунти, но истината е, че успяхме да намерим доста мнения на клиенти на eToro, които обясняват, че имат проблеми с получаването на заплащане.

 

Един от проблемите с регулирането на eToro в Кипър е, че ако имате проблеми с тях и те не ги решат, трябва да се оплачете на кипърския регулатор с трудността, която това води до себе си. Освен всичко друго, няма да можете да подадете иск на испански. За да избегнете този тип проблеми до известна степен, можете да работите с брокер, който има офис в Испания.

Такси на

След като вече знаем най-важните неща за сигурността на eToro, нека да видим какви са таксите. Както със сигурност знаете, eToro предлага различни услуги на 2024, така че ще видим техните комисионни, в зависимост от това дали е инвестиция на фондовия пазар или търговия с деривати (помнете високите рискове при работа с тези продукти).

Такси на eToro за акции

Нека да разгледаме таксите на eToro за търговия с публично търгувани акции и ETF. Ако досега трябваше да бъдем доста критични към eToro, сега трябва да кажем, че предложението му за инвестиране на фондовия пазар изглежда добре (имайте предвид, че това предложение се отнася само за Европа).

etoro

Както можете да видите на изображението, eToro не начислява оперативни комисионни за инвестиране на фондовия пазар. Това е добра новина, но ако се вгледате внимателно, ще видите, че се прилагат някои комисионни. Освен всичко друго, има комисионна за обмяна на валута, спредове и т.н.

Следователно офертата изглежда доста добра, но има своите недостатъци. Към това трябва да добавим нещо, което вече споменахме, а именно, че eToro е регулиран в Кипър, така че може да си струва да платите малко повече, за да използвате регулиран брокер в Испания. Или не, защото ако погледнем внимателно, има и регулиран брокер в Испания с подобна оферта.

Както можете да видите, офертата на XTB също ви позволява да инвестирате на фондовия пазар без оперативни комисионни, но има някои разлики за и против. Започваме с лошата част. Офертата XTB се отнася само за инвеститори с търгуван обем под 100.000 евро на месец. Тоест, ако сте купили или продали акции или ETF на стойност над 100.000 евро на месец с XTB, ще трябва да плащате комисионни. По-конкретно, комисионна от 0,10% при минимум 20 евро. Ако не достигнете тази сума, не плащате оперативни комисионни.

Добрата част, както току-що казахме, е че ако не достигнете толкова голям обем, не плащате оперативни комисионни. Освен това, в случая с XTB, вие работите с регулиран брокер в Испания. Към това трябва да добавим броя на наличните споделяния, който е много по-висок на XTB и е възможно в eToro да не намерите тези, които търсите. Ако искате да видите повече за това как можете да работите без комисионни за покупка и продажба с XTB, щракнете тук.

Такси на eToro с CFD

Ако искате да работите с този тип продукт, първото нещо, което трябва да направим, е да ви напомним за високите рискове.

Знаейки това, основната цена на търговията със CFD са спредовете, а не комисионите за търговия. Спредовете са разликите между цените на покупка и продажба за базов актив в даден момент.

Спредовете, които можете да видите, са минималните спредове, които eToro прилага към CFD върху стоки. Тези спредове високи ли са или ниски? Трудно е да се каже. Първо, защото спредовете на eToro не са фиксирани, а зависят от различни неща, като пазарни обстоятелства. Освен това всеки базов има свои собствени спредове. Не е същото да оперираш със злато като с биткойн или друга криптовалута. Следователно в много случаи е възможно да се намерят много по-ниски спредове при други конкуренти, така че eToro далеч не е един от най-евтините като цяло.

Безплатен демо акаунт

Ако искате да започнете да търгувате с брокер, не е нужно да го правите с реални пари от самото начало. Ако предпочитате, можете да започнете с тестов акаунт. Благодарение на симулаторите можете да се запознаете с платформата и приложението на брокера.

Друга причина, поради която много инвеститори започват с демонстрация, е, че могат да се изпробват други инвестиционни инструменти. Например, ако сте експерт по криптовалути, но никога не сте търгували на Forex, можете да започнете, виждайки как работят валутите с демонстрацията, без да рискувате реалните си пари.

Можете да отворите демо при брокера, който искате (стига да предлагат демо акаунт, разбира се), но в идеалния случай трябва да го направите с брокера, при който планирате да инвестирате с реални пари, за да видите как работи вътре. От бутона по-долу можете да получите достъп до демонстрацията на XTB, в случай че искате регулиран брокер в Испания.

demo

Мнения за eToro 2024

И стигаме до звездния раздел на този преглед, мненията на клиентите на eToro за техните услуги, комисионни и сигурност. Във форумите има много коментари за eToro от инвеститори, които обясняват своя опит с брокера. Както можете да си представите, има всичко. Някои инвеститори дават много добри препоръки, докато други просто имат оплаквания и изброяват голям брой проблеми с eToro. Нека да видим и двете.

Започвайки с положителните мнения за eToro, приложението е високо ценено. Има много коментари, които казват, че за търговия по телефона е трудно да се намерят приложения с толкова много информация и опции като eToro. Платформата също е доста добре оценена като цяло. В допълнение, има добри мнения относно броя на активите и възможностите за търговия, които съществуват, вариращи от класически акции до криптовалути и социална търговия.

Що се отнася до негативните мнения, успяхме да видим много коментари от клиенти с оплаквания и проблеми. Например, има доста отрицателни отзиви на клиенти, обясняващи проблеми с таксуването. Вярно е, че има мнения на клиенти, които обясняват, че eToro наистина плаща, но ние също успяхме да намерим други, които се оплакват, че не са били заплатени навреме. Има и доста негативни мнения за комисионните и то е, че някои клиенти обясняват, че комисионите са по-високи от това, което брокерът казва, и че разходите се умножават. С всички брокери има проблеми, но ако искате да ги сведете до минимум, може да има смисъл да използвате регулиран брокер в Испания.

Край и връзки

И след като анализирахме мненията на инвеститорите с акаунт в eToro, ще приключим прегледа. Това, което искаме да направим, за да завършим, е да разгледаме плюсовете и минусите на eToro, за да видим къде превъзхожда за добро и за лошо.

Плюсове

  • Лидер в социалната търговия
  • Добре ценена платформа
  • Голям брой базови активи

Минуси

  • Регулиран в Кипър
  • Клиенти, които казват, че имат проблеми с изтеглянето на парите си
  • Повече комисионни, отколкото изглежда
  • Лошо обслужване на клиентите

Връзки

И със силните и слабите страни на eToro завършваме прегледа. Както можете да видите, това е много голям онлайн брокер. Всъщност той е един от най-големите на пазара в 2024. Има обаче много инвеститори с проблеми. Тъй като е регулиран в Кипър, неговата сигурност не е най-добрата възможна, така че ако се интересувате от ниски комисионни, но със сигурността на брокер, регулиран в Испания от CNMV, можете да намерите алтернативи. Ако искате, можете да потърсите сами или можете да видите тук как да инвестирате на фондовия пазар без комисионни за покупка и продажба с регулиран брокер като XTB.