Saltar al contenido

XTB мнения

Търсите ли мнения от клиенти на XTB и знаете ли комисионните на брокера? Знаете ли дали вашата инвестиционна платформа работи добре? Предлага ли демо акаунт? Какъв е минималният депозит? Надеждно ли е или е измама? Ако искате бързо да научите нашето мнение, можем да ви кажем, че XTB е един от основните 2024 брокери и ви позволява да инвестирате на фондовия пазар без комисионни. Разбира се, въпреки че има добри неща, има и лоши страни, така че в това ревю ще анализираме както добрите, така и лошите (mejoresbroersonline.net е подкрепен от своите читатели. Когато отворите акаунт, използвайки някой от нашите връзки, може да получим комисионна от нашите партньори. Това не засяга нашите оценки, методология и редакционно ръководство).

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 86% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си

Безопасно ли е? Законно ли е? Измама ли е?

Един от въпросите, които най-много тревожат инвеститорите, е изборът на надежден онлайн брокер. През последните години се появиха брокери с много атрактивни оферти, които наистина бяха измама и искаха само парите на клиентите си. Като цяло измамите споделят редица характеристики, които ни помагат да ги открием. Основното е, че не са регулирани. Затова трябва да сме сигурни, че брокерът, който ни интересува, е регулиран. Регулиран ли е XTB? Отговорът е да.

Ако сте испанец, ще използвате испанския клон на тази компания, който, ако погледнем записите на CNMV, ще видим, че е регулиран от CNMV. Следователно XTB се регулира в Испания от CNMV. Освен това е регулиран и в други европейски страни, като Обединеното кралство чрез FCA или Германия чрез Banif.

Освен регулацията, има втори аспект, който добавя сигурност към XTB, и това е, че има физически офис в Испания . Вярно е, че наличието на офис не означава нищо, тъй като има много брокери, които работят само онлайн, които са също толкова безопасни, защото тяхната регулация е подобна. Много инвеститори обаче намират за успокояващо да знаят, че има конкретно място, където могат да отидат, ако имат някакъв проблем.

mcgregor

Други фактори, които трябва да се вземат предвид по отношение на сигурността, е, че брокерът е част от инвестиционен гаранционен фонд, така че в случай, че брокерът фалира, клиентският баланс е защитен до известна степен. XTB също отговаря на това изискване. Освен това има още един интересен факт, а той е, че XTB е листван на фондовия пазар. Защо подчертаваме това? Защото това означава, че техните сметки са публични, че са одитирани и че хиляди анализатори и инвеститори ги изучават, за да се уверят, че не са измама.

С оглед на всичко това нашето мнение е, че XTB е сериозен и надежден брокер. Въз основа на факта, че 100% сигурност не съществува, всичко изглежда показва, че XTB е надежден.

Комисионни за инвестиране на фондовия пазар

При инвестиране на фондовия пазар, XTB направи ненадмината оферта според повечето инвеститори, тъй като позволява на инвеститорите да инвестират в акции без комисионни. Да, както виждате, можете да купувате, държите и продавате акции на XTB без комисионни. Трябва да изпълните само едно условие, за да избегнете плащането на комисионни на фондовия пазар, то е следното:

 • Купете акции за по-малко от 100.000 евро на месец. Освен ако не търгувате с много пари, е доста лесно за изпълнение. Освен това всеки месец се нулира.

Както виждате, това са много лесни за изпълнение условия. Нещо повече, дори и да не ги изпълните, комисионната е само 0,2% за всяка операция и 0,02% за поддръжка на сметката.

Така че, както можете да видите, най-вероятно е, ако инвестирате на фондовия пазар и ETF с XTB, да не плащате никаква комисионна, защото на всичкото отгоре няма комисионна за попечителство, поддръжка или събиране на дивиденти. Внимавайте, това са условията за работа от Европа. Ако го направите от Латинска Америка.

Как XTB прави това? Е, както можете да видите, той начислява комисионни за големи инвеститори. Любопитно е, че прави обратното на останалите онлайн брокери, които обикновено начисляват големи комисионни на малките инвеститори и предлагат най-добрите цени на големите инвеститори. Тук ситуацията е обратна, ако не сте голям инвеститор, можете да получите достъп до най-добрата оферта от брокера. Ако искате да научите повече, можете да щракнете тук, за да видите как да инвестирате на фондовия пазар без комисионни с XTB .

Симулатор и демонстрация

Въпреки, че можете да спечелите много пари с фондовия пазар, можете също да загубите големи суми, тъй като това е рискован и променлив продукт. Поради тази причина, за да натрупате опит, някои брокери предлагат демо сметки, където можете да практикувате и да научите как работят пазарите и платформата на брокера.

Общата оценка на симулатора XTB е много положителна според мненията, които успяхме да прочетем . Демо акаунтът на XTB е напълно безплатен, той е на испански и ви позволява да работите с 20.000 виртуални долара, за да можете да правите всички тестове, които искате.

Може би сега се чудите как работи и колко струва една демонстрация. Истината е, че симулатори като XTB ви позволяват да извършвате същите операции като в реален акаунт, но виртуално. По този начин не рискувате парите си и можете да видите лесно как се движат цените и котировките. Освен това е полезно да свикнете и да се научите да боравите с инвестиционната платформа. Има и лоши неща и те са, че със симулатора не се чувствате същото като с истински пари, а психологията е много важна част от търговията. Но като цяло можем да кажем, че демото е много полезно.

Ако искате да получите безплатната демонстрация на XTB, просто трябва да кликнете върху бутона по-долу, там, където пише „DEMO“. След това въведете своя имейл адрес и кликнете Напред. След няколко стъпки ще получите вашата демонстрация, готова за използване.

demo

XTB мнения във форуми и рецензии

Вече говорихме за мненията на потребителите на XTB в този преглед. Ние обаче смятаме, че обратната връзка с клиентите е едно от най-важните неща, когато преглеждаме брокер. Кой може да оцени една компания по-добре от мненията на потребителите? В този момент обаче има няколко важни проблема и това е, че всеки човек има различно мнение и има стотици коментари в интернет. Поради тази причина, в допълнение към филтрирането, ние се опитахме да намерим най-повтарящите се мнения. Този раздел се занимава именно с тези мнения. За да направим това, ще го видим в две части, като правим разлика между положителни и отрицателни коментари.

Мнения за платформата XTB

Успяхме да намерим много мнения за платформата XTB. Въпреки, че всеки казва нещо различно, като цяло платформата е високо ценена и има резултат от повече от 4 звезди както за Android, така и за iOS.

Мнения за приложението XTB

Има обаче и инвеститори с различно мнение. Например, има инвеститор, който казва, че платформата работи бавно за него и че поръчките отнемат време за изпълнение.

Мнения за надеждността на XTB

Нека да преминем сега към мненията на инвеститорите относно сигурността на XTB. Като цяло клиентите смятат, че XTB е надежден брокер.

Мнения за XTB и други брокери

Има и инвеститори, които са пробвали много брокери и избират XTB, който им харесва най-много, защото твърдят, че е лесен за използване. Всеки човек обаче има своето мнение и опит, така че не може да се каже, че един брокер е по-добър от друг.

Край и връзки

Смятаме, че вече сме предоставили най-важната информация за XTB, така че според нас е подходящ момент да завършим прегледа. Разбира се, преди да направим това, искаме да отбележим най-важните аспекти на нашия преглед като резюме. За да направим това, по-долу можете да видите списък с това, което харесваме и не харесваме в XTB.

Харедва ни

 • Регулиран в Испания
 • Без комисионни за инвестиране на фондовия пазар
 • Безплатни присъствени курсове
 • Безплатни онлайн обучителни уебинари
 • Две инвестиционни платформи за избор
 • Много налични инструменти
 • Безплатно демо
 • Можете да депозирате и теглите с карта, прехвърляне, Paypal и други платежни средства

Не ни харесва

 • Симулаторът е ограничен до 4 седмици
 • Различни условия в зависимост от депозираната сума
 • Някои инвеститори се оплакват, че приложението не работи добре за тях

Отваряне на сметка на живо

Както можете да видите, в големи линии XTB изглежда като надежден брокер за работа. Въпреки това, преди да приключим, искаме да ви напомним, че рисковете при инвестиране на фондовия пазар са високи. Като знаете това, ако искате повече информация за XTB или ако искате да видите как да отворите демо сметка или да видите как да инвестирате на фондовия пазар без комисионни с XTB, щракнете тук.