Saltar al contenido

Trading 212 Pareri

Doriți să investiți cu Trading 212? Cunoașteți Comisioanele brokerului și părerile? Citiți acest avertisment înainte de a tranzacționa cu Trading 212. Trebuie să fiți conștient de condiții. De-a lungul recenziei vom discuta totul despre Trading 212, dar, dacă doriți o previzualizare, este un broker reglementat în Cipru. Dacă doriți un broker reglementat de ASF în România, trebuie să căutați alternative, cum ar fi XTB, care este un broker care vă permite să investiți pe piața bursieră fără comisioane de tranzacționare în multe cazuri. Dar aici este vorba despre Trading 212, așa că să trecem la afaceri (mejoresbrokersonline.net este susținut de cititorii săi, atunci când deschideți un cont folosind unul dintre link-urile noastre, putem primi un comision de la partenerii noștri. Acest lucru nu afectează ratingurile, metodologia și orientările noastre editoriale) (CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 82% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFDurile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii).

Cum este reglementat Trading 212? Este sigur sau este o înșelătorie?

Din păcate, în ultimii ani, au apărut brokeri cu intenția de a înșela clienții. Din fericire, investitorii au la dispoziție o serie de instrumente pentru a se apăra și a evita să fie jefuiți. Care sunt aceste instrumente? În primul rând, reglementarea. Brokerii serioși și demni de încredere sunt supravegheați de organisme naționale care monitorizează respectarea regulilor. Prin urmare, dacă dați peste un broker care nu este reglementat, riscul ca acesta să fie o înșelătorie este ridicat. Cu alte cuvinte, ar trebui să alegem doar brokeri reglementați. Este Trading 212 reglementat?

Regulation

Trading 212 este reglementată de autoritatea de supraveghere din Cipru, CySEC. Putem avea încredere într-un broker online reglementat în Cipru? Ei bine, mai mult sau mai puțin. Partea bună este că Cipru face parte din Uniunea Europeană și, prin urmare, respectă reglementările de bază ale UE. În ceea ce privește partea negativă, brokerii reglementați din Cipru (Plus500, eToro, IQ Option…) sunt mult mai problematici pentru clienții lor. Este posibil să se găsească mult mai multe păreri negative despre brokerii reglementați de CySEC decât despre brokerii reglementați în România, de ASF. Ocazional, clienții se plâng de probleme în ceea ce privește primirea plățile sau de faptul că brokerul face lucruri «ciudate». Vom vedea mai multe despre acest lucru în secțiunea de recenzii.

Care este alternativa? Ei bine, căutați un broker care este reglementat în România de către ASF. Există câteva, iar pe site-ul lor îl puteți căuta pe cel care vi se potrivește cel mai bine. Cu toate acestea, unele dintre ele sunt destul de scumpe. O opțiune este brokerul XTB, care este reglementat de ASF din România cu numărul 40. În plus, este o companie listată la bursă, deci conturile sale sunt auditate și publice. Acest lucru sporește securitatea, deoarece putem verifica dacă nu este vorba de o fraudă, iar auditorul atestă că conturile sunt corecte.

Comisioane pentru investiții pe piața bursieră cu Trading 212

Am văzut deja unul dintre punctele slabe ale sistemului Trading 212, și anume securitatea acestuia. Să trecem acum la unul dintre punctele sale forte, comisioanele pentru tranzacționarea la bursă.

Trading 212 are o ofertă care vă permite să investiți pe piața bursieră fără comisioane de tranzacționare. Se aplică comisioane de conversie valutară, dar acestea sunt de 0,15%.

Oferta este bună, dar este însoțită de o problemă, și anume reglementarea și fiabilitatea scăzută a unui broker reglementat în Cipru. Putem găsi o ofertă similară de la un broker reglementat în România. Ei bine, dacă ne uităm bine, putem găsi un broker cu o ofertă comparabilă. Acesta este, încă o dată, XTB.

După cum puteți vedea în imagine, XTB vă permite să investiți pe piața bursieră fără comisioane de tranzacționare. Și, la fel ca și Trading 212, percepe comisioane pentru schimbul valutar. Cu toate acestea, există o diferență. Oferta XTB nu se aplică clienților foarte mari. Dacă tranzacționați mai mult de 100.000 de euro într-o lună, veți plăti comisioane. Dacă atingeți aceste cifre într-o lună, comisionul pe care îl plătiți este de 0,10%, cu un minim de 20 de euro.

Fiecare are propria părere, dar probabil că oferta este mai fiabilă dacă știm că clienții mari plătesc, deoarece brokerul trebuie să facă bani cumva. Dacă nu atingeți un volum atât de mare pe lună, puteți vedea aici cum să investiți pe bursă fără comisioane de tranzacționare cu XTB.

Trading 212 spread-uri și comisioane pe CFD-uri

Înainte de a vorbi despre taxele pe CFD, permiteți-ne să vă reamintim riscurile ridicate implicate în tranzacționarea CFD. Acestea fiind spuse, haideți să aruncăm o privire la spreadurile pe Trading 212.

După cum probabil știți deja, spreadurile reprezintă diferențe între prețurile unui activ suport. Cu alte cuvinte, acestea vă oferă posibilitatea de a cumpăra același activ suport (de exemplu, aur) la prețul la care vi se permite să îl vindeți în același moment. Prin urmare, ideal este să căutați un broker de încredere cu cele mai mici spread-uri. Să vedem ce oferă Trading 212.

După cum puteți vedea, pe Trading 212 se vorbește despre «spread mediu». Ce înseamnă acest lucru? Aceasta înseamnă că nu există un spread fix pentru fiecare activ suport, ci că acesta este variabil. Acesta este motivul pentru care Trading 212 vorbește de un spread mediu.

Sunt bune spread-urile pe Trading 212? Pentru a ne face o idee, să ne uităm la spread-urile pe materiale prime (aur, petrol…). Și să le comparăm cu spread-urile de pe XTB. În imaginea următoare puteți vedea spread-urile medii pe Trading 212 pe mărfuri.

După cum puteți vedea, pentru aur, spread-ul mediu pe Trading 212 este de 1,46. Dacă vă uitați la imaginea de mai jos, pe XTB spread-ul pe aur este de 0,33. În cazul petrolului, spread-ul pe Trading 212 este de 0,06, în timp ce pe XTB este de 0,03.

Trebuie să ne amintim însă că, în ambele cazuri, spread-urile sunt variabile, așa că nu putem face o comparație exactă, dar sunt exemple care pot fi utile pentru a ne face o idee. Dacă doriți să aflați mai multe despre comisioanele bursiere, faceți clic aici.

Cont demo gratuit

Știm deja multe despre broker, acum să vedem cum îl putem testa. Atunci când vă înregistrați la un broker, probabil că nu știți cum funcționează platforma. Prin urmare, demo-urile pot fi o idee bună pentru a exersa pentru prima dată cu platforma, dar și pentru alte lucruri.

Un alt lucru pentru care simulatorul poate fi util este testarea strategiilor de investiții. De exemplu, în această recenzie am vorbit despre piața bursieră și tranzacționare, dar poate doriți să intrați în lumea criptomonedelor. Așadar, în loc să vă asumați riscurile uriașe ale criptomonedelor, puteți începe prin a încerca simulatorul și să vedeți cum vă funcționează tranzacționarea cu Bitcoin, Ethereum sau orice altă criptomonedă.

Cu demo, ca și atunci când alegeți un broker, ideal este ca acesta să fie de încredere pentru a evita problemele. Prin urmare, puteți alege demo-ul Trading 212 sau al unui broker reglementat de ASF pentru a evita problemele. Prin urmare, de la butonul de mai jos puteți accesa demo-ul XTB dacă doriți.

Păreri și comentarii cu privire la Trading 212 2024 

Să trecem la partea cea mai interesantă a recenziei, părerile clienților de la Trading 212. Este foarte util pentru noi să vedem părerile utilizatorilor de la Trading 212, deoarece în acest fel putem vedea în mod realist cum stă treaba cu brokerul. Prin urmare, ne vom uita la recenziile clienților care explică experiența lor cu Trading 212 și vom discuta punctele forte și punctele slabe ale brokerului. Începem cu recenziile pozitive și apoi trecem la cele negative.

pareri Trading 212

În general, investitorii consideră că aplicația Trading 212 și platforma sa sunt bune și de înaltă calitate. Platforma sa este, probabil, cel mai puternic și cel mai valoros punct al său. Deși unii comercianți vorbesc foarte bine despre comisioane, există și comentarii negative din partea clienților care spun că comisioanele reale nu sunt așa cum sunt avertizate de Trading 212. Cu toate acestea, când vine vorba de aplicație și de platformă, Trading 212 este, în general, evaluat între 4 și 5 stele.

Pareri

O părere negativă despre Trading 212 este dificultatea de a încasa bani. Am putut găsi comentarii de la clienți care explică faptul că depunerea banilor este ușoară, dar că nu își primesc banii de pe Trading 212 atunci când îi solicită. Faptul că există încă probleme în 2024 încasarea poate fi evitat, în parte, prin tranzacționarea cu brokeri reglementati de entități mai serioase, cum ar fi ASF. Așa cum am menționat mai sus, există și plângeri cu privire la comisioane, pe care mulți investitori le consideră neclare. În cele din urmă, o plângere recurentă este că aplicația nu funcționează pe dispozitivul clientului.

Sfârșit și linkuri

Înainte de a încheia recenzia, am dori să aruncăm o privire rapidă asupra condițiilor de tranzacționare cu Trading 212, subliniind avantajele și dezavantajele sale.

Pro

  • Platformă foarte apreciată
  • Ofertă interesantă pentru a investi în piața bursieră
  • 20 de depozit minim

Contra

  • Reglementat în Cipru
  • Comentarii de la clienții cu probleme majore
  • Puține acțiuni disponibile
  • Spreadurile și comisioanele ar putea fi îmbunătățite

Concluzie

Este timpul să terminăm recenzia. După cum am văzut, oferta Trading 212 pentru investiții la bursă nu este rea, deși există plângeri că numărul de acțiuni disponibile este mic. Pe de altă parte, este important de remarcat faptul că reglementarea în Cipru poate fi o problemă, deoarece fiabilitatea acesteia poate fi mai scăzută. Dacă doriți să căutați alternative pentru a fi mai sigur, puteți căuta un broker care este reglementat de ASF în România. O posibilitate este brokerul XTB, care, în multe cazuri, nu percepe comisioane de tranzacționare pentru investițiile pe piața bursieră