Saltar al contenido

Trading 212 мнения

Искате ли да инвестирате с Trading 212? Познавате ли комисионните на брокера и становищата? Прочетете това предупреждение, преди да работите с Trading 212, трябва да знаете добре условията. По време на прегледа ще обсъдим всичко за Trading 212, но ако искате да надникнете, това е брокер, регулиран в Кипър. Ако искате брокер, регулиран от CNMV в Испания, трябва да потърсите алтернативи като например XTB, който е брокер, който ви позволява да инвестирате на фондовия пазар без комисионни за покупка и продажба в много случаи. Но това е относно Trading 212, така че нека да преминем към важното (mejoresbroersonline.net е подкрепен от своите читатели. Когато отворите акаунт, използвайки някой от нашите връзки, може да получим комисионна от нашите партньори. Това не засяга нашите оценки, методология и редакционно ръководство).

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 86% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си

web

Как се регулира Trading 212? Безопасен ли е или е измама?

За съжаление през последните години се появиха брокери с намерение да мамят клиенти. За щастие, инвеститорите разполагат с редица инструменти, за да се защитят и да избегнат измама. Какви са тези инструменти? Основно регулация. Брокерите, които са сериозни и надеждни, се контролират от национални организации, които следят дали спазват правилата. Следователно, ако открием брокер, който не е регулиран, рискът това да е измама е голям. С други думи, трябва да избираме само регулирани брокери. 

Регулиран ли е Trading 212?

Trading 212 се регулира от надзорния орган на Кипър, наречен CySEC. Можем ли да се доверим на онлайн брокер, регулиран в Кипър? Е, горе-долу. Положителното е, че Кипър е част от Европейския съюз, така че спазва основните правила на общността. Лошата част е, че брокерите, регулирани в Кипър (Plus500, eToro , IQ Option…) създават много повече проблеми на своите клиенти. Възможно е да намерите много повече негативни мнения за брокерите, регулирани от CySEC, отколкото за брокерите, регулирани в Испания от CNMV. Понякога има клиенти, които се оплакват от проблеми с плащането или че брокерът прави «странни» неща. Ще видим повече за това в секцията мнения.

Каква алтернатива има? Е, потърсете брокер, който е регулиран в Испания от CNMV. Има доста, а на техния уебсайт можете да намерите този, който ви подхожда най-добре. Разбира се, очакваме, че някои са доста скъпи. Една опция може да бъде брокерът XTB, който е регулиран от CNMV на Испания. В допълнение към това, той представлява регистрирана компания, така че нейните сметки са одитирани и публични. Това повишава сигурността, тъй като можем да проверим, че не е измама, а одиторът удостоверява, че сметките са правилни.

Комисионни за инвестиране на фондовия пазар с Trading 212

Вече видяхме една от слабите страни на Trading 212, нейната сигурност. Сега ще видим една от силните му страни, комисионните за търговия на фондовия пазар.

Trading 212 има оферта, която ви позволява да инвестирате на фондовия пазар без комисионни за покупка и продажба. Разбира се, те прилагат комисионни за смяна на валута, но те са 0,15%.

Офертата е добра, но е придружена от проблем и той е регулирането и по-ниската надеждност, предлагана от регулиран брокер в Кипър. Можем ли да намерим подобна оферта от регулиран брокер в Испания. Е, ако търсим много, ще намерим брокер със сравнима оферта. Това е отново е XTB.

Както можете да видите на изображението, XTB ви позволява да инвестирате на фондовия пазар без комисионни за покупка и продажба. И, подобно на Trading 212, той също начислява комисионна за обмяна на валута. Разбира се, има разлика. Офертата XTB не важи за много големи клиенти. Ако извършвате операции за един месец с обем над 100.000 евро, ще плащате комисионни. Ако достигнете тези цифри за месец, комисионната, която ще платите е 0,10% при минимум 20 евро.

Всеки си има мнение, но може би дава по-голяма надеждност на офертата да се знае, че големите клиенти плащат, защото брокерът трябва да печели пари по някакъв начин. Ако не достигате толкова големи обеми на месец, можете да видите тук как да инвестирате на фондовия пазар без комисионни за покупка и продажба с XTB.

Комисионни и спредове при Trading 212 със CFD

Преди да говорим за таксите за CFD, нека ви напомним за високите рискове при търговията със CFD. С това казано, нека да разгледаме спредовете на Trading 212.

Спредовете, както вероятно вече знаете, са разлики в цените на базовия актив. Тоест те ви предлагат да закупите същия основен актив (например злато) на цената, на която ви позволяват да го продадете в същия момент. Следователно идеалът е да потърсите надеждния брокер с най-ниски спредове. Да видим какво предлага Trading 212.

Както можете да видите, Trading 212 говори за „среден спред“. Какво означава това? Е, няма фиксиран спред за всеки базов актив. Той е променлив. Следователно Trading 212 говори за среден спред.

Добри ли са спредовете на Trading 212? За да добием представа, нека видим спредовете в суровините (злато, петрол…) и да ги сравним с тези на XTB. На следващото изображение можете да видите средните спредове на Trading 212 със стоки.

Както можете да видите, за злато средният спред на Trading 212 е 0,59. Ако погледнете изображението по-долу, в XTB спредът за злато е 0,33. При петрола спредът на Trading 212 е 0,06, докато на XTB е 0,03.

spreads

Трябва да помним обаче, че спредовете и в двата случая са плаващи, така че не можем да направим точно сравнение, но те са примери, които могат да бъдат полезни, за да добием представа. Ако искате да научите повече за борсовите комисионни, щракнете тук.

Безплатен демо акаунт

Вече знаем много за брокера, сега ще видим как можем да го тестваме. Когато се регистрирате при брокер, е вероятно да не знаете как работи тяхната платформа. Следователно демонстрациите могат да бъдат добра идея да практикувате първо с платформата, но също и за други неща.

Друго нещо, за което симулаторът може да бъде полезен, е тестването на инвестиционни стратегии. Например, в този преглед говорихме за фондовия пазар и търговията, но може би искате да се потопите в света на криптовалутите. Следователно, вместо да поемате огромните рискове на криптовалутите, можете да започнете, като изпробвате симулатора и да видите как да търгувате с Bitcoin, Ethereum или друга криптовалута.

Демонстрацията, както се случва при избора на брокер, в идеалния случай трябва да е надеждна, за да се избегнат проблеми. За това можете да изберете демонстрацията на Trading 212 или брокер, регулиран от CNMV, за да избегнете проблеми. Следователно, от бутона по-долу можете да получите достъп до демонстрацията на XTB, ако желаете.

demo

Мнения и коментари за Trading 212

Нека преминем към най-интересната част от прегледа, мненията на клиентите на Trading 212. Коментарите на потребителите на Trading 212 са много полезни за нас, защото по този начин можем реалистично да видим реалността на брокера. Поради тази причина ще видим мненията на клиентите, които обясняват опита си с Trading 212 и ще коментираме силните и слабите страни на брокера. Започваме с положителните отзиви и след това преминаваме към отрицателните.

good review

Като цяло инвеститорите смятат приложението Trading 212 и неговата платформа са добри и качествени. Със сигурност неговата платформа е неговата силна и най-ценена страна. Въпреки че някои инвеститори говорят добре за комисионните, истината е, че има и негативни коментари от клиенти, които казват, че реалните комисионни не са като тези, рекламирани от Trading 212. Въпреки това, по отношение на приложението и платформата, може да отбележим, че обикновено Trading 212 получава между 4 и 5 звезди.

Отрицателното мнение за Trading 212 е трудността при изтегляне на парите. Успяхме да намерим коментари от клиенти, които обясняват, че депозирането на пари е лесно, но те не получават парите си от Trading 212, когато са ги поискали. Това, че в 2024 все още има проблеми с изтеглянето, може да се избегне отчасти чрез работа с брокери, регулирани от по-сериозни субекти като CNMV. Както казахме преди това, има и оплаквания относно комисионните, които много инвеститори смятат за неясни. И накрая, повтарящо се оплакване е относно това, че приложението не работи на устройството на клиента.

Край и връзки

Преди да приключим прегледа, искаме да направим бърз преговор на условията за търговия с Trading 212, като подчертаем неговите плюсове и минуси.

Плюсове

  • Добре ценена платформа
  • Интересно предложение за инвестиране на фондовия пазар
  • Минимален депозит от 20 евро

Минуси

  • Регулиран в Кипър
  • Мнения на клиенти със сериозни проблеми
  • Малък на брой налични действия
  • Спредове и оферти, които могат да бъдат подобрени

Заключение

Сега е време да завършим прегледа. Както видяхме, офертата на Trading 212 за инвестиране на фондовия пазар не е лоша, въпреки че има оплаквания, че броят на наличните акции е малък. От друга страна, важно е да се отбележи, че регулирането в Кипър може да бъде проблем, тъй като неговата надеждност може да е по-малка. Ако искате да намерите алтернативи, за да сте по-сигурни, можете да потърсите брокер, който е регулиран от CNMV в Испания. Една възможност може да бъде брокерът XTB, който в много случаи не начислява оперативни комисионни за инвестиране на фондовия пазар.